Stauffer Guitar Duo

DSC_9461_3818Tanken om at spille sammen opstod ved en julefrokost i Torshavns Musikskole for år tilbage, og i en lang periode optrådte vi “on and off”, når lejligheden bød sig – bl.a. var vi i oktober 2012 på tourné med Fernando Carullis Gran Duetto og Filippo Gragnanis Sestetto op. 9, som inkluderer 2 guitarer.
Et mere målrettet duosamarbejde påbegyndtes i sommeren 2014, da vi tog til Prag og hentede vore 1800-tals guitarer hos den fremragende tjekkiske guitarbygger Jan Tulacek. Instrumenternes udformning og funktionelle detaljer er typiske for de guitarer, der gjorde Johann Georg Stauffer (1778-1853) kendt i Europa som en af den tids førende guitarbyggere. Takket være disse instrumenter er vi kommet tættere på musikkens klanglige idealer samtidig med, at vi har fået en ny og dybere forståelse af komponisternes intentioner. Siden da har vi koncentreret os om 1800-tallets righoldige repertoire for 2 guitarer og har i sommeren 2015 været på en tourné arrangeret af Summartónar Festival med et program bestående af duetter af Filippo Gragnani og Mauro Giuliani samt soloværker af Fernando Sor.

Som guitarduo begrænser vi os ikke til kun at spille 1800-tals musik. I marts måned indspillede vi Filippo Gragnanis Trois Duos op.4, men ellers har 2016 indtil videre været et sabbatår fra de små romantiske
guitarer. I stedet har vi brugt tiden på at udvikle et nyt projekt, som vi har kaldt “Nyere nordisk musik for 2 guitarer”. Idéen er at researche så mange nordiske værker som muligt for derefter at vælge ét værk fra hvert land. Disse værker udgør et koncertprogram, hvor nationale særpræg og internationale strømninger sættes i relief. Projektet er en fortløbende arbejdsproces, men vi har i sommeren 2016 optrådt med den første version af programmet ved en række koncerter på Summartónar Festival inklusive en uropførelse af Kári Bæks “Hymns & Ballads”, som er skrevet til Stauffer Guitar Duo.